Η περίοδος που διανύουμε εμπεριέχει μια αντίφαση. Από την μια πλευρά παρακουλουθούμε την προσπάθεια που καταβάλλουν πολλές χώρες να αφήσουν πίσω τους την περίοδο του lockdown και να επαναλειτουργήσουν  τις οικονομίες τους δίδοντας έμφαση στο πεδίο του τουρισμού και από την άλλη πλευρά βιώνουμε την παράλληλη έκρηξη κρουσμάτων σε πολλές χώρες , ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ αλλά και η Βραζιλία.

Στο πλαίσιο αυτό η προσπάθεια που καταβάλλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες για εμβόλιο έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι αξιωματούχοι του την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι το εμβόλιο για να μπορέσει να καταστεί και ασφαλές για το κοινό θα χρειαστεί ένας χρόνος.  Την ίδια στιγμή μέτρα περιορισμού του COVID19 λαμβάνονται σε πολλές χώρες, χωρίς να υπάρχει στο τραπέζι διεθνώς η πιθανότητα για επιβολή καθολικού lockdown.

Το διανγωστικό κέντρο Genelabs στο πλαίσιο της πολιτικής του για ισότιμη πρόσβαση των ασθενών στην πρωτοβάθμια περίθαλψηπροσφέρει κατόπιν ραντεβού την δυνατότητα πραγματοποιήσης έλεγχου αντισωμάτων για COVID19 στην τιμή των 40 ευρώ.

 

English EN Greek EL