Είναι επικίνδυνη η βρετανική μετάλλαξη ;

Το θέμα των μεταλλάξεων του COVID19 αποτελεί πλέον το πιο βασικό σημείο ενδιαφέροντος για την κοινή γνώμη αλλά και ο πυρήνας των αντεγκλήσεων ανάμεσα στους επιστήμονες που από ότι φαίνεται δεν έχουν ακόμη βρει μια κοινή γραμμή πλεύσης για το ζήτημα αυτό και δεν έχουν οδηγηθεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για την νοσηρότητα αλλά και την θνησιμότητα των νέων αυτών μεταλλάξεων. Παρόλα αυτά , αυτό που πρέπει να τονιστεί , κυρίως για να μειωθεί το ολοένα και εντεινόμενο κύμα αμφισβήτησης των επιστημονικών δεδομένων και αναλύσεων που ενδέχεται να επιφέρει και αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια του εμβολιασμού του γενκού πληθυσμού.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να δούμε τι ανέφερε για την βρετανική μετάλλαξη ο Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τόνισε ότι η μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου στελέχους είναι τελικά μικρότερης δυναμικής από ότι είχε τελικώς προβλεφθεί.

Ως εκ τούτου , καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή , και μέλη της επιστημονικής κοινότητας που είναι εθισμένα στην προβολή με εγκράτεια , έχρι να μπορούμε να μιλήσουμε για οριστικά επιστημονικά δεδομένα.

Leave a reply